Nummer 5 | november 2017
Bekijk de online versie
Nederlandse Zorgautoriteit

Stand van de zorgmarkten 2017

Hoe staat de zorg ervoor in 2017? Wat zijn belangrijke cijfers en feiten? Wat zien we aan trends en ontwikkelingen? Welke knelpunten hebben we opgelost, en welke verbetermogelijkheden zien we? Lees meer over de stand van zaken in de verschillende zorgsectoren en de uitdagingen voor het komende jaar in deze Stand van de zorgmarkten 2017.
Lees verder >>

In beeld: de kracht van innovatie
Een huisartsenpraktijk zonder wachtkamer, door slim gebruik van e-health. Bekijk de video voor meer informatie.

Meer video's zien van zorginnovaties? Bekijk het op www.standvandezorgmarkten.nl.
Integrale geboortezorg: meer aandacht voor kwaliteit
Acht regio's hebben in 2017 de overstap gemaakt naar integrale bekostiging van geboortezorg. Dit betekent dat zorgverzekeraars één rekening krijgen voor de kosten van de zorg van een verloskundige, gynaecoloog en kraamzorg in deze regio's. Zorgaanbieders in de geboortezorg kunnen vrijwillig gebruik maken van deze mogelijkheid om te experimenteren met integrale bekostiging. Dit experiment is gestart  om de kwaliteit van zorg voor zwangere vrouwen en hun kinderen te verbeteren.
Lees verder op internet  
 
Gewaarschuwde fysiotherapeuten verbeteren hun administratie
Twee fysiotherapeuten brachten hun patiëntenadministratie op orde na een waarschuwing van de NZa. Tijdens een eerdere controle bleek hier geen of een gebrekkige administratie aanwezig. De praktijken konden hierdoor ook niet aantonen dat zij daadwerkelijk zorg hadden verleend en of deze correct werd gedeclareerd. Een derde al gewaarschuwde fysiotherapeut bleek na controle nog steeds niet over een complete patiëntenadministratie te beschikken.
 
Lees verder op internet  
NZa: Mogelijkheden voor fraudeaanpak pgb te beperkt
Zorgkantoren hebben te weinig mogelijkheden om fraude met het persoonsgebonden budget (pgb) aan te pakken. Dat constateert de NZa in een onderzoek naar de terugvorderingen na onjuiste besteding van pgb's. 
Lees verder op internet  
Gestelde vragen informatiebijeenkomsten 'Beleid en praktijk' 2017
De informatiebijeenkomsten 'Beleid en praktijk' voor de langdurige zorg, de ggz/fz en de msz zijn druk bezocht. Tijdens de bijeenkomsten zijn veel vragen gesteld. Deze vragen zijn in beeld gebracht. De filmpjes staan op onze website.
 
Tips/suggesties voor de bijeenkomsten in 2018? Laat het ons weten via: info@nza.nl
Lees verder op internet  
 
Word jij onze nieuwe collega?
Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk. Je werkt elke dag aan goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Nederland. Dat is een ambitieuze, grote opdracht. Er zijn dus volop uitdagingen en er is volop ruimte voor ontwikkeling. De paden in het werk zijn nog niet geëffend. We zetten juist graag samen met nieuwe collega‚Äôs de koers uit. Zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en veelzijdigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Interesse? 
 
Kijk dan op werkenbijdenza.nl  
Bekijk onze social media Twitter   Linkedin
nza.nl
Afmelden voor de nieuwsbrief