Nummer 8 • november 2020
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Medisch-specialistische zorg
Nieuwe prestaties voor uitbreiding IC-capaciteit
We brengen bij hoge uitzondering een extra release (RZ21c) uit voor de medisch-specialistische zorg per 2021. Dit doen we om op zeer korte termijn de bekostiging van extra bedden op de IC mogelijk te maken. De noodzaak voor de uitbreiding van IC-capaciteit is een direct gevolg van de corona-uitbraak. Het ministerie van VWS heeft voor de versnelde uitbreiding van de landelijke capaciteit aan IC-bedden een subsidieregeling vastgesteld. Meer informatie over deze release leest u op de releasepagina RZ21c. U vindt hier ook alle documenten die horen bij de release.
Documentenplatform: dbc-release RZ21c
Alle actuele ontwikkelingen in de msz
Zorgbeeldportaal ondersteunt samenwerking reguliere zorg
De NZa biedt zorgaanbieders en ROAZ-regio’s via het digitaal portaal Zorgbeeld inzicht in de beschikbaarheid van reguliere zorg in een regio. Dit inzicht helpt zorgaanbieders tijdens de coronacrisis bij de onderlinge samenwerking om de toegankelijkheid van de corona-zorg en reguliere zorg te kunnen borgen.
Lees het volledige artikel op NZa.nl
Meer over Zorgbeeld
Meer maatwerk en innovatie mogelijk door facultatieve prestatie
Zijn er binnen uw zorgorganisatie (nieuwe) initiatieven die lastig te bekostigen zijn met de reguliere dbc’s? Dan biedt een facultatieve prestatie wellicht uitkomst. De facultatieve prestatie biedt mogelijkheden voor meer maatwerk, meer ruimte voor innovatie en innovatieve manieren van werken en betere mogelijkheden tot samenwerking over de schotten van de bekostiging heen. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars kunnen daarvoor gezamenlijk een aanvraag bij ons indienen. Meer weten? 
Kijk op onze website
Lees de informatiekaart
Regels medisch-specialistische zorg 2022 op hoofdlijnen bekend
Meer weten?
Hoe bekostig je als zorgaanbieder transmuraal samenwerken en casemanagement?
Alles daarover leest u in de informatiekaart 'Transmuraal samenwerken en casemanagement'. 
Direct naar de informatiekaart
Podcast met Marian Kaljouw: gewenste veranderingen zijn mogelijk binnen dit zorgstelsel
2020 is een uitzonderlijk jaar. De corona-uitbraak vraagt het uiterste van zorgprofessionals. Ze zetten alle zeilen bij om goede zorg te leveren en daarnaast werken ze nu vijftien jaar in dit zorgstelsel. Daarom in onze jaarlijkse Stand van de zorg een moment van reflectie op dat zorgstelsel en op de corona-uitbraak. Journalist Frank van Wijck gaat in gesprek met onze bestuursvoorzitter Marian Kaljouw over de enorme uitdagingen die corona van de zorg vraagt. Wat zijn de geleerde lessen? En wat betekent dat eigenlijk voor hoe ons zorgstelsel eruit moet zien? Lees er meer over in de Stand van de zorg, en beluister vooral de podcast ( links onderaan de pagina).
Lees en luister verder op nza.nl
Vorige versie aanvragenportaal vanaf 15 december definitief uit de lucht
Vanaf 15 december 2020 kunt u de vorige versie van het NZa-aanvragenportaal niet meer gebruiken. De meeste aanvragen lopen sinds twee jaar al via de huidige versie van het aanvragenportaal. Deze blijft beschikbaar op aanvragen.nza.nl.
Lees verder op NZa.nl
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief