Nummer 2 • maart 2021
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Langdurige zorg
Extra geld nodig voor langdurige zorg door instroom cliënten met een psychische stoornis
Het budget voor de langdurige zorg voor dit jaar is te krap. Dat komt onder meer doordat er veel meer mensen dan verwacht met een psychische stoornis vanuit de ggz de langdurige zorg instromen. De Nederlandse Zorgautoriteit adviseert minister De Jonge van VWS nu al om de € 100 miljoen aan herverdelingsmiddelen die in het budgettair kader waren gereserveerd, in te zetten.
Lees het hele bericht op NZa.nl
Lees het NZa-advies
Aanpassingen formulier Nacalculatie 2020
Per 10 maart 2021 kent het formulier Langdurige zorg Nacalculatie 2020 drie aanpassingen. Deze volgen uit nader overleg met o.a. ZN en Coziek/COPRO over het controleprotocol. Lees hier meer over de aanpassingen.

De indieningstermijn is verlengd tot 1 juli 2021 voor zorgaanbieders die kwaliteitsgelden hebben. Zorgaanbieders zonder kwaliteitsgelden hebben net als voorheen de tijd tot 1 juni 2021.

In uitzonderlijke gevallen is verder uitstel mogelijk. Daarvoor moet u contact opnemen met het zorgkantoor vóór 18 mei (of vóór 1 juni voor zorgaanbieders met kwaliteitsgelden). NZa honoreert alleen verzoeken die het zorgkantoor ondersteunt. Mochten partijen er niet uitkomen, dan kunt u het formulier ook eenzijdig indienen.

U vindt het formulier in het NZa aanvragenportaal.

Controleprotocol

Jaarlijks publiceert de NZa een protocol waarmee een externe accountant de nacalculatieopgave kan controleren. Wij verwachten dit controleprotocol op 17 maart te publiceren.
Lees meer over de aanpassingen van het formulier
Naar het NZa aanvragenportaal
Veelgestelde vragen coronavirus
Op een speciale webpagina geven wij antwoord op vragen rondom het coronavirus voor de langdurige zorg. 
Bekijk de veelgestelde vragen
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief