Nummer 1 •  maart 2021
Bekijk de online versie

NZa Nieuwsbrief

Huisartsenzorg
 

Verwijzingen huisarts en behandelcapaciteit ziekenhuizen stijgen verder
Het aantal verwijzingen dat huisartsen voor hun patiënten hebben kunnen uitschrijven naar ziekenhuizen, zelfstandige klinieken en de ggz is de afgelopen week opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit onze wekelijkse analyse van de data van ZorgDomein.
Lees verder op nza.nl
Hoe declareer ik digitale huisartsenzorg?
Er zijn ruime mogelijkheden voor het declareren van digitale zorg. Het maakt voor de gewone consulten niet uit of deze digitaal, telefonisch of fysiek plaatsvinden. Alleen de duur van het consult maakt uit: kort, normaal of lang. Dat is dan ook wat u registreert. Dit geldt ook voor ketenzorg.

Daarnaast kunt u aanvullende afspraken maken met de zorgverzekeraars over zorgvernieuwing/ e-health of over ‘resultaatbeloning service en bereikbaarheid’. Voor meer informatie lees de Wegwijzer bekostiging digitale zorg.
Direct naar Wegwijzer bekostiging digitale zorg 
Wegwijzer innovatie en preventie: van goed idee naar bekostiging
Heeft u een idee voor innovatie of preventie in de eerstelijnszorg en zoekt u naar passende bekostiging? In de Wegwijzer innovatie en preventie in de eerstelijnszorg leest u meer over de mogelijkheden hiervoor.
Direct naar Wegwijzer innovatie en preventie
Update monitor contractering huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg
Op dit moment ligt onze analyse van de contractering in de huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg ter consultatie bij de brancheorganisaties van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en vertegenwoordigers van patiënten. Wij danken alle zorgaanbieders en zorgverzekeraars die de online vragenlijsten hebben ingevuld. Dit geeft ons handvatten om de afspraken uit het hoofdlijnenakkoord te monitoren en aanbevelingen te doen om het contracteerproces te verbeteren. We verwachten de monitor over enkele weken te publiceren.
 
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief