Nummer 5 | december 2017
Bekijk de online versie
Nederlandse Zorgautoriteit
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief over de dbc-systematiek in de ggz

NZa heeft nieuwe website
Sinds maandag 18 december 2017 is de website van de NZa geheel vernieuwd. U vindt nu vrijwel alle voor u belangrijke informatie en documentatie op één plek.
De documentatie over de dbc-systematiek en DIS wordt in de loop van 2018 aan de nieuwe NZa-site toegevoegd. Tot die tijd kunt u de documenten en tabellen nog op de oude manier via Werken met dbc’s downloaden. Ga hiervoor naar het downloadcentrum voor de ggz. De documenten over DIS vindt u via het downloadcentrum DIS.
Lees verder op internet  
Nieuwe leergang over gespecialiseerde ggz
De nieuwe leergang voor behandelaren laat u in circa twintig minuten stapsgewijs kennismaken met de basisprincipes van het zorgstelsel en het registreren en declareren met de dbc-systematiek. U krijgt niet alleen de theorie van de dbc-systematiek, maar ook herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Aan het einde van de leergang kunt u een handleiding met concrete informatie over het gebruik van de dbc’s in de ggz downloaden.

De oude vertrouwde leergang blijft gewoon beschikbaar. Deze gaat dieper in op de dbc-systematiek en is vooral bedoeld voor degenen die dbc's administreren. Vanaf 2 januari 2018 is deze leergang aangepast aan de dbc-systematiek 2018.
Naar de leergang  
De nieuwe bekostiging in twee minuten
Samen met het zorgveld werken wij aan een nieuwe manier van bekostigen voor de gespecialiseerde ggz, generalistische basis-ggz en forensische zorg. Deze nieuwe manier gaat veel knelpunten van het huidige dbc-systeem wegnemen. Meer weten? Bekijk dan nu ons nieuwe filmpje.
Kijk verder op internet  
 
Dbc-pakket 2018 vanaf 1 januari van kracht
Vanaf 2018 is de nieuwe regelgeving voor de registratie en declaratie van zorg in de ggz en fz van kracht. In 2020 wordt een geheel nieuwe productstructuur ingevoerd. In de aanloop daar naartoe heeft de NZa - mede op verzoek van veldpartijen - het aantal en de aard van de wijzigingen voor 2018 zo klein mogelijk gehouden.
 
Download de documentatie  
Nederlandse Zorgautoriteit
  Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 030 - 296 81 11
    Informatielijn (9.00 - 17.00 uur)
  T 088 - 770 8 770 (lokaal tarief)
  E info@nza.nl
  Aanmelden
Wilt u zich abonneren op deze nieuwsbrief of een van onze andere nieuwsbrieven?

Meld u hier aan  
Bekijk onze social media Twitter   Linkedin
nza.nl
Afmelden voor de nieuwsbrief